Ce este Ahrefs Rank și Domain Rank?

Pentru a avea performanțe deosebite în rezultatele căutărilor google, aveți nevoie doar de: conținut de înaltă calitate, optimizarea vitezei generale a website-ului și un profil puternic de referințe (backlinks) .

Domain Rank se referă la link-urile (și la calitatea acestora), care fac referință la site-ul dumneavoastră web. Cum se calculează?  Ahrefs îl calculează folosind propriul algoritm și următorii parametri:

  • numărul de domenii unice care fac referință la site-ul dvs. web;
  • numărul de domenii relevante (din aceeași nișă) care aduc valoare site-ului dvs. web;
  • numărul total de backlink-uri unice datorate domeniilor de referință.

Ahrefs Rank (AR) arată poziția site-ului țintă în comparație cu toate celelalte site-uri web din baza de date Ahrefs în funcție de  „puterea” profilurilor de backlink. Site-ul cu cel mai puternic profil de backlink este pe locul 1.

Domain Rating (DR) arată „popularitatea relativă a backlink-urilor” unui site țintă. Scorul se calculează în comparație cu toate celelalte site-uri web din baza de date Ahrefs pe o scară logaritmică de 100 de puncte (un scor mai mare = un profil mai puternic). Ahrefs calculează scorul DR pe baza numărului de site-uri care fac referire la adresele URL ale domeniului dumneavoastră și în funcție de puterea profilului de backlink al acelor site-uri. De exemplu, o referință din partea partea unui site precum Adobe, ori Wikipedia, valorează mai mult decât o referință din partea unui site mai puțin necunoscut.

 

Cum puteți folosi acest scor în SEO și marketing?

 

  • Combinați-l cu Alexa Rank Checker, Moz Rank Checker și Traffic Checker pentru a afla cine este concurența dvs. și ce strategii SEO folosesc.
  • Evaluați profilul de backlink-uri al propriului site web și măsurați cât de eficientă este strategia dumneavoastră de construire a referințelor.
  • Verificați și analizați scorurile DR și AR, după care construiți o strategie pentru a performa mai bine în căutările pe Google, îmbunătățindu-vă poziția.

Sursa: siteckeker.pro