Ce este Ahrefs Rank și Domain Rank?

Adevărul despre performanțele deosebite în rezultatele căutărilor google este destul de simplu: conținut de înaltă calitate, optimizarea vitezei generale a website-ului și un profil puternic de referinte ( backlinks ) .

Domain Rank se referă la link-urile și la calitatea acestora, care fac referinta la site-ul dumneavoastra web. Cum se calculează ?  Ahrefs îl calculează folosind propriul algoritm și următorii parametri:

  • numărul de domenii unice care fac referinta la site-ul dvs. web;
  • numărul de domenii relevante ( din aceeasi nisa ) care aduc valoare site-ului dvs. web;
  • numărul total de backlink-uri unice datorate domeniilor de referință.

Ahrefs Rank (AR) arată poziția site-ului țintă in comparatie cu toate celelalte site-uri web din baza de date Ahrefs in functie de  „puterea” profilurilor de backlink. Site-ul cu cel mai puternic profil de backlink este pe locul 1.

Domain Rating (DR) arată „popularitatea relativa a backlink-urilor”  unui site țintă. Scorul se calculeaza in comparație cu toate celelalte site-uri web din baza de date Ahrefs pe o scară logaritmică de 100 de puncte (un scor mai mare = un profil mai puternic). Ahrefs calculează scorul DR pe baza pe numărului de site-uri care fac referinta la adresele URL ale domeniului dumneavoastra, și in functie puterea profilului de backlink al acelor site-uri. De exemplu o referinta din partea partea unui site precum Adobe, ori Wikipedia, va cantari mai mult decat o referinta din partea unui site mai putin necunoscut.

 

Cum să folosiți acest scor în SEO și marketing ?

 

  • Combinati-l cu Alexa Rank Checker, Moz Rank Checker și Traffic Checker pentru a afla cine va este concurența și ce strategii SEO folosesc.
  • Evaluati profilul de backlink-uri al propriului site web și măsurati cât de eficienta este strategia dumneavoastra de construire a referintelor.
  • Verificați și analizați scorurile DR și AR, dupa care construiți o strategie pentru a performa mai bine in cautarile pe Google, imunatatindu-va pozitia.

Sursa: siteckeker.pro