Cloaking-ul este una dintre metodele SEO, când robotul de căutare și utilizatorul văd un conținut diferit pe aceeași pagină. Este considerată o încălcare a Ghidurilor pentru webmasteri Google, deoarece oferă utilizatorilor rezultate diferite decât se așteptau. Dacă site-ul dvs. folosește tehnologii la care motoarele de căutare au dificultăți în accesare, cum ar fi JavaScript, imagini sau Flash, consultați recomandările Google pentru a face acel conținut accesibil motoarelor de căutare și utilizatorilor fără a a ascunde anumite parti din continut.

 

Cloaking-ul este considerat a fi black SEO cat si white SEO, in functie de cum este adaptat. Mai jos aveti cateva exemple cand „cloaking-ul” este considerat a fi acceptat:

 

  • Protejați conținutul de furt. Codul pe care proprietarul site-ului il foloseste pentru a se proteja de furtul intelectual, impotriva copierii continutului nu este vizibil utilizatorilor.
  • Redirecționați utilizatorii către o alta versiune lingvistica a site-ului web, in functie de adresa IP.

 

Cum funcționează verificarea impotriva cloaking – ului

 

Pentru a verifica un website impotriva acestei tehinici, pagina web este indexata prin diferite motoare de cautare ( Googlebot și Yandexbot) de două ori. Apoi sunt comparate cele două versiuni ale paginii. Dacă conținutul lor diferă, instrumentul de verificare va marca pagina ca folosind tehnica de black SEO denumita cloacking. Puteti verificare la urmatoarea adresa: https://sitechecker.pro/cloaking-checker/

Sursa: Sitecheker