Creșterea dimensiunii medii a paginii web

Dimensiunea paginii web este importantă! Nu este vorba despre designul sau subiectul site-ului, ci mult mai simplu – totul depinde de dimensiunea ecranului monitorului vizitatorilor site-ului. Dacă site-ul nu este optimizat pentru fiecare dimensiune a monitorului, creează o supărare automată pentru utilizator și, prin urmare, este foarte important să faceți site-ul dvs. convenabil pentru a fi vizualizat de pe orice dispozitiv, de la un monitor uriaș la ecranul unui mic telefon mobil.

Prima pagină web a apărut în 1990. Adăugând tot felul de fonturi, imagini, videoclipuri și fișiere CSS / JS pe site-urile web, iar odată cu dezvoltarea tehnologiei, dimensiunile paginilor au crescut semnificativ. În 2010, dimensiunea medie a paginii web a fost de 702kb, iar în 2017 a fost de 3422kb, conform informațiilor furnizate de httparchive.org .

De ce contează dimensiunea paginilor site-ului web

Dacă vă întrebați despre dimensiunea corectă a site-ului dvs. web, sunteți pe calea cea bună. În realitate, lățimea paginii este un factor cheie în proiectarea site-ului. Dacă ați decis să alegeți lățimea care este mai mare decât rezoluția ecranului utilizatorului, în curând veți observa că site-ul nu se încadrează complet în browser și va apărea o bară de defilare orizontală. Drept urmare, este posibil ca utilizatorul să nu vadă o parte din informațiile necesare sau să fie incomod când lucrează cu proiectul dvs. Rezultatul va fi unul – reducerea factorilor de comportament.

Mărimea site-ului web are impact direct asupra vitezei de încărcare. Extinderea de site-uri web este importantă – nu doar pentru proprietarii de site-uri, ci pentru toți utilizatorii de internet. Site-urile mai rapide creează utilizatori fericiți. Datele recente arată că îmbunătățirea vitezei site-ului reduce și costurile de operare.

Google Webmasters

Într-o altă parte, dacă setați o lățime prea mică, mai ales dacă partea de conținut a site-ului dvs. este destul de subțire, atunci, din nou, site-ul dvs. va avea și un aspect inconfortabil.

Haideți să aflăm un pic mai multe despre dimensiunile site-ului web din statisticile oficiale . Datorită celor mai recente date colectate în 2019, cele mai utilizate dimensiuni ale paginii web sunt:

1. Statisticile ecranului de rezoluție desktop din întreaga lume

Lățimea x Înălțimea1366 × 7681920 × 1080360 x 6401440 × 9001536 × 8641600 × 900
Utilizarea22,7%17.94%7,8%6,3%5,05%4,55%

2. Statisticile de rezoluție a ecranului mobil în întreaga lume

Lățimea x Înălțimea360 x 640375 × 667414 × 736720 × 1280360 x 720320 × 568
Utilizarea33.54%11,07%5,15%3,89%3,67%3,53%

Puteți întreba care este rezoluția ecranului dvs. Este ușor de verificat cu instrumente specializate. În browsere precum Chrome, există funcții care permit primirea informațiilor tehnice despre computerul clientului. Este o cerință pentru crearea site-ului web datorită caracteristicilor individuale ale diferitelor dispozitive.

Una dintre aceste funcții este posibilitatea de a afla rezoluția de pixeli a ecranului. Rezoluția ecranului este dimensiunea imaginii pe care o vedeți pe monitor, contată în puncte (pixeli). Mai simplu spus, rezoluția este densitatea acestor puncte pe ecran la un moment dat. Această densitate este măsurată de lățimea și înălțimea ecranului.

De ce crește dimensiunea paginilor web

Acest lucru se poate explica printr-o serie de factori care toți aduc o contribuție semnificativă la creșterea dimensiunii paginii. Mai jos puteți găsi cele cheie.

1. JavaScript

JavaScript a fost creat cu ideea de a adăuga interactivitate la paginile HTML. JavaScript oferă designerilor HTML un instrument de programare puternic, dar comod. Deși majoritatea designerilor HTML nu au nicio legătură cu programarea reală, JavaScript și-a simplificat și mai mult munca, deoarece este un limbaj de script cu sintaxă foarte simplă. Prima variantă a apărut în 1995. A fost îmbunătățită în mod semnificativ până când a ajuns la forma actuală. Astfel, este un instrument eficient care oferă designerilor următoarele posibilități și caracteristici:

  • Adăugarea sau eliminarea etichetelor;
  • Modificarea stilurilor de pagină;
  • Jocuri web;
  • Informații despre activitatea utilizatorului pe pagină;
  • Modificări ale codului;
  • Animarea unei pagini web.

Zona acestei limbi este nelimitată. Prin urmare, este foarte important să utilizați JavaScript pentru resursa dvs. web, dar nu uitați să minimizați fișierele pentru a reduce dimensiunea paginii pe cât posibil pentru a face site-ul dvs. ușor de utilizat și atractiv pentru toți utilizatorii.

Scripturile pot încetini încărcarea paginii și pot avea efect asupra dimensiunii paginii. Pentru a rezolva această problemă, webmasterii utilizează opțiunea cache a site-ului web . Ajută la reducerea timpului dintre interogarea utilizatorilor și răspunsul serverului.

2. Imagini

Imaginile sunt motivul principal pentru creșterea dimensiunii paginii în ultimii 7 ani. De-a lungul anilor, imaginile au devenit mai frecvente și este unul dintre principalele lucruri folosite pentru a atrage atenția utilizatorilor. Oamenii găsesc rareori un articol interesant de citit fără imagini și nimeni nu va cumpăra un articol fără să vadă un exemplu despre cum arată. Cu toate acestea, există soluții la problema dimensiunii imaginii. Serviciile precum Optimus, Imagify etc. permit compresiunea dimensiunii imaginii, dar păstrează aceeași calitate ridicată care influențează dimensiunea site-ului web. În plus, formatele WebP și FLIF urmăresc să reducă în continuare dimensiunea imaginii și astfel să contribuie la scăderea dimensiunilor paginii web.

3. Fonturi

Cum poate un font să afecteze viteza unei pagini web? La fel ca imaginile, calitatea fonturilor s-a îmbunătățit în tot acest timp, iar acum există milioane de soiuri disponibile pentru a crea propriul stil. Aproximativ 57% dintre site-uri folosesc fonturi personalizate acum. În 2017, fonturile unui site mediu au ocupat aproximativ 113kb de spațiu, când în 2010, acest număr era de doar 2kb. Fontul este foarte important pentru brandingul personal. Deoarece are un impact asupra dimensiunii paginii, trebuie să alegeți un font care să nu se potrivească numai stilului site-ului și mărcii dvs., ci și să se încarce rapid.

4. Videoclipuri

Utilizarea videoclipurilor pe site-urile web a crescut tot mai mult de-a lungul anilor. Videoclipurile sunt adesea folosite pentru a atrage atenția publicului, pentru prezentarea produsului și ca un instrument SEO eficient. Cu toate acestea, videoclipurile de înaltă calitate afectează într-adevăr dimensiunea site-ului. În ultimii șase ani, dimensiunea unui videoclip mediu a crescut până la 174kb și, deși acesta ocupă doar aproximativ 7,7% din dimensiunea totală a site-ului, acesta va deveni în curând o problemă mai mare dacă nu se îmbunătățește compresia video.

5. Publicitate

În lumea modernă, reclamele au devenit mai complexe. Nu mai sunt făcute doar dintr-un text simplu. Pentru a obține cea mai mare atenție, managerii de social media adaugă de obicei fotografii, animații sau chiar videoclipuri la publicitatea lor și, în mod natural, aceasta crește dimensiunea și timpul de încărcare a unui site web. Pentru a rezolva această problemă, utilizatorul poate utiliza un blocant de anunțuri care poate ajuta la reducerea vizibilității reclamelor (browserul dvs. nu le va încărca) și, prin urmare, viteza de încărcare ar trebui să crească de mai multe ori.

Este nevoie de aproximativ 33 de secunde pentru a încărca 16,3 MB fără un blocant de anunțuri, în timp ce utilizarea unui blocant de anunțuri scurtează considerabil timpul de încărcare la 7 secunde și scade greutatea la 3,5 MB.
nytimes.com

Acest lucru este eficient în special pe dispozitivele mobile sau tabletele. Trebuie să monitorizați anunțurile de pe site pentru a vedea cum afectează viteza. Reglați și modificați anunțurile pe resursa dvs. web, astfel încât acestea să ocupe cât mai puțini octeți și să nu extindă foarte mult dimensiunea paginii. Sau puteți chiar elimina complet anunțul dacă vedeți că încetinește prea mult site-ul.

Dimensiunea paginii web pe dispozitivele mobile

Conform statisticilor, oamenii folosesc mai des dispozitive mobile. Numai în ultimii doi ani, numărul utilizatorilor de dispozitive mobile a crescut cu sute de milioane, din cauza faptului că este mult mai rapid și mai convenabil să folosești telefoane și tablete în loc de computer sau laptop. Lukew.com are un articol, care ne oferă următoarele date:

  • Conexiunile 3G sunt mai lente cu 40%, iar conexiunile 4G cu 12% decât conexiunea medie la desktop;
  • Din 347 de site-uri web, aproximativ 86% au livrat aceleași active tuturor dispozitivelor.

Înseamnă că viteza paginii va suferi dacă nu este optimizată pentru dispozitivele mobile. Acest lucru este vital pentru fiecare site!

Poate impune sacrificarea unor aspecte precum eliminarea unei animații sau a unui videoclip introdus, dar dimensiunea paginii va scădea semnificativ, iar utilizatorii dispozitivelor mobile vor fi mulțumiți de viteza de încărcare rapidă și de experiența excelentă a utilizatorului. Așa că intotdeauna testează viteza site-ului 

Site-ul dvs. ar trebui să funcționeze cât mai repede posibil. Pentru aceasta, trebuie să faceți tot posibilul pentru a reduce timpul de încărcare pentru toate dispozitivele: acordați cea mai mare atenție imaginilor, deoarece acestea tind să ocupe cea mai mare parte (aproximativ 44%) din dimensiunea totală. Cu toate acestea, pentru a se potrivi cu dimensiunile medii ale paginilor web, toate aspectele (de la fonturi la reclame) ar trebui optimizate, după cum am menționat mai sus – acest lucru este foarte important nu numai pentru a atrage noi vizitatori, ci și pentru a menține atenția clienților și utilizatorilor fideli pentru multi ani.

Sursa: sitechecker.pro