Servicii Devirusare Website

Devirusare website in 48h

Servicii profesionale de securizare si devirusare website

Servicii Devirusare Website

Detectie Malware

Virusii devin tot mai greu de detectat si tot mai inteligenti. Atacurile cibernetice sunt in plina expansiune. Securizati-va acum siteul web, ori apelati cat mai curand la servicii de devirusare website !

~

Certificat SSL

Instalarea unui certifical SSL este un standard in materie de protectie si securitate. Acesta are rolul de a securiza schimbul de informatii dintre clinet si site.

Eliminare Virusi

Pastrati-va reputatia intacta eliminand virusii de orice fel. Software-ul nostru va preveni, si va bloca majoritatea atacurilor cunoscute pentru o devirusare site de succes.

Monitorizare

Va oferim acces acces acces la statistici si alerte: despre tentativele de atac, logari utilizatori, componente de sistem vulnerabile ori neactualizate.

Z

Verificare Manuala

Pentru a avea o rata de detectie cat mai ridicata, si a preveni o scanare incompleta ori alertele false de detectie, analizam atent toate fisierele in procesul de devirusare site.

Prevenire Atacuri

Instalarea unui firewall specilizat va detecta atacurile si le va bloca inainte ca acestea sa aiba loc. Veti salva astfel din viteza de incarcare a site-ului.

Devirusare Website si Securizare

Atunci cand va luati angajamentul unui site web, acesta trebuie intretinut si optimizat. Este ca o masina. Mai trebuie schimbat uleiul, curatata pe interior, spalata din cand in cand. La fel si un site web, din momentul in care apare pe internet este supus unor riscuri si beneficii. Website-ul are nevoie constanta de actualizari de sistem si de securitate. Are nevoie sa fie optimizat sistematic, si actualizat cu continut de calitate, atlfel poate ajuge sa fie desconsiderat de catre motoarele de cautare.

Noi va ajutam in procesul de devirusare site, care in functie de complexitate poate dura de la cateva ore la o zi intrega. Va vom invata cum va puteti mentine securitatea site-ului ridicata, pentru a preveni si combate viitoarele atacuri cibernetice.

servicii devirusare si securizare site

%

Trafic pe internet generat de hackeri

Site-uri piratate zilnic

%

Crestere anuala a atacurilor DDoS

Devirusare site Infectat

Cauzele virusarii

Exista mai multe cauze ale virusarii, pe care le vom enumera:

 

  1. Site-ul nu a fost updatat. Atunci cand un site web nu este intretinut, nu primeste ultimele  patch-uri si update-uri de securitate. Update-urile pe care le primeste platforma dumnevostra, ori plugin-urile instalate sunt menite sa rezolve anumite neajunsuri, si de multe ori probleme grave de securitate. Hackerii vor profita de lipsa de interes pe care o acordati site-ului, si vor cauta toate vulnerabilitatile existente. Orice platforma este vulnerabila, fie ca vorbim de WordPress, Joomla, Prestashop, Magento si altele. Serviciile noastre de devirusare site se adreseaza oricarei platforme, deoarece avem o baza larga de semnaturi ale virusilor.
  2. Temele si plug-in-urile nulled. Unul dintre cele mai frecvente motive pentru care site-urile ajung sa fie „sparte” este reprezentat de instalarea de pachete „gratuite”. Aceste packete crack-uite vin la pachet cu numerosi virusi, unii dintre acestia foarte avansati. Acesti virusi pot injecta reclame, folosi resursele servelui, mina monede virutale, in final sunt niste paraziti care va afecteaza repuatia afacerii. Este esential sa actionati rapid in procesul de devirusare site, doarece poate deveni dificil sa va recuperati pozitia detinuta anterior, in topul cautarilor Google.
  3. Nu aveti antivirus pe calculator. Virusii prezenti pe calculatorul personal va pot bloca accesul al internet, ori se pot raspandi cu ajutorul lui. Acesti virusi pot trimite fisere infectate cu ajutorul clientului de email personal, ori se pot multiplica pe website / blog, odata ce incarcati un fisier infectat. Este esential ca dupa ce devirusam site-ul web, sa va scanati si propriul calculator de virusi. De asemenea ar trebui actualizate toate programele la ultimele versiuni existente, intrucat pot contine actualizari de securitate.
  4. Securitate slabă a hostingului. Multe firme de hosting ieftine, cu persoane care doar stiu cate ceva despre hosting si s-au apucat sa ofere aceste servicii. Profitul este mai important pentru ei, decat ai fi la curent cu ultimele norme de securitate. Va sfatuim sa va feriti de astfel de „oferte” de gazduire, care nu sunt capabile sa va ofere suficient suport ori asigurari de securitate. Alegeti cu grija firma de hosting, deoarece acolo vor fi stocate fisierele dumneavoastra !

Serviciile de devirusare site si securizare se adreseaza tutoror posesorilor de site-uri web, care din pacate nu au respectat recomandarile de mai sus.

securizarea website-ului

„Better safe then sorry” .  Pentru prevenirea acestor situatii este mai bine sa sa cumparati acele teme ori plug-inuri pe care le doriti. Asigurati-va intotdeauna de sursa fisierelor pe care le descarcati de pe internet. Nimic este gratis. Noi incercam sa urmarim sfaturile Google pentru devirusarea site-ului si reindexarea rapida a acestuia.

Pentru a elimia virusii, vom proceda astfel:

  1. Examinarea fisierelor din sistem. Verificarea fișierelor .htacces, index.php și wp-config.php din public_html. Este foarte probabil sa fie instalate anumite coduri backdoor, de obicei in JavaScript ori fisiere criptate in base64, care vor fi dificil de detectat de catre un antivirus. Scanarea site-ului poate avea loc si online, cu ajutorul VirusTotal, dar nu se garanteza o scanare detaliata, inclusiv a fisierelor ascunse. Devirusarea site-ului implica analiza atenta a liniilor de cod, pentru a identifica functiile care in mod normal nu au ce cauta in fisierele de sistem.
  2. Verificarea oricaror fisiere noi. De multe ori, virusii creaza coduri ajutatoare procesului de rapandire si infectare. Acestea apar de obicei in .public_html, .plugins ori .themes. Aceste noi linii de cod modifica functionalitatea site-ului pentru a se plia cu necesitatile virusului. Este posibil de multe ori din aceasta cauza sa corupa buna functionare a site-ului.
  3. Deep scanning. Al treilea pas, apare dupa ce primii doi au esuat. Virusul se poate multiplica fara a fi constienti de acest lucru, pe subdomenii, ori daca serverul nu este bine configurat, pe toate celelalte site-uri gazduite. Se poate ajunge pana in punctul, in care cea mai eficienta solutie este reinstalarea totala a site-ului, a platformei CMS, a temei si a plug-inurilor. Se vor sterge treptat toate plug-inurile pana cand gasim „vinovatul”. Uneori se intampla ca accesul la panoul de adminstrare sa fie blocat, fiind necesara instalarea unei teme basic, care vine la pachet cand instalati WordPress, spre exemplu. Astfel, procesul de devirusare site poate deveni unul complex si care necesita atentie sporita.
  4. Instalarea unui modul antimalware si firewall. In cazul WordPress, noi recomandam Wordfence ori Sucuri Security. Amandoua sunt solutii foarte bune, au o baza de semanaturi de virusi foarte larga, si ofera protectie avansata impotriva atacurilor din exterior. Pe langa functiile de scanare includ si funtia de firewall, care detecteaza atacuri precum XSS, Brute force, DDoS etc., blocandu-le inainte de a crea pagube.
  5. Activare protocol HTTPS. Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) reprezinta versiunea securizata a protocolului HTTP. Prin intermediul protocolului HTTPS nu sunt securizate ( criptate ) doar datele personale pe care le-ati introdus pe site-ul accesat, dar si activitatea pe care o desfasurati pe site.

Firma noastra are experienta in procesul de devirusare site web si securizarea acestuia. Indiferent ca aveti un magazin online ori un simplu site de prezentare, imaginea dumneavoastra din mediul online va fi afectata de acesti virusi. Cati clienti va mai permiteti sa pierdeti ?

Cum va afecteaza un site virusat

Indiferent de mărimea unei afaceri, orice site web este vulnerabil și poate deveni ținta atacurilor cibernetice. Site-urile de comerț electronic, care vând produse și servicii publicului larg, trebuie să aibă politici de securizare site foarte stricte deoarece se ocupă de informațiile personale ale clienților.

Un site virusat insemana ca este scapat de sub controlul administratorului. Acesta poate: trimite email-uri tip spam, redirectiona utilizatorii pe alte siteuri ( pornografice ori cu relcame ), mina monezi virtuale pe server ori pe calculatorul vizitatorului, afisarea de reclame si pop-up-uri, atact tip phishing, si multe altele. Daca nu va mai puteti loga in panoul administrativ, site-ul se blocheaza, imaginile nu mai sunt la pozitiat aleasa, se incarca greu, puteti presupune ca virusii si-au facut prezenta. Devirusarea site-ului este urmatorul pas urgent, pentru a nu va pierde afacerea si clientii.

Furnizorul de hosting va poate bloca de la serviciile sale petru a preveni consumul ridicat si inutil de resurse. Tototdata, aceasta este o masura pentru a preveni raspanirea virusului si infectarea celorlalti clineti, respectiv a site-urilor pe care le gazduiesc. Google de asemenea va va trimite un mesaj prin care va va anunta ca nu va mai afisa site-ul in motorul de catare in urmatoarele 48 de ore, dava problema nu este remediata.

Site-ul afacerii nu va mai putea fi accesat deoarece browserul web va afisa un mesaj care atentioneaza utilizatorii ca pot fi infectati. Clientii dumneavoastra vor avea un motiv intemeiat de a alege serviciile competitiei. Această perturbare a activității web și lipsa securității informațiilor pot face ca clienții dumneavoastră să fie afectați si infectati. Va deveni astfel din ce in ce mai dificil sa recapatati increderea clientilor si a motoarelor de cautare. Agentia de web design Constanta Mensis, se va ocupa de devirusarea site-ului eficient, si intru-un timp cat mai scurt posibil.

Ce presupune prezența unui virus în baza de date?
Prezența unui virus în baza de date presupune un cod injectat prin intermediul unui formular, care permite incarcarea de poze ori alte fisiere infectate. Toate acestea pot fi cauzate de lipsa administrarii site-ului sau de cele mai multe ori, din pricina persoanei care administrează website-ul (involuntar, prin field-uri ascunse). Ca si in biologie, virusii pot fi de multe feluri: viermi informatici (worms), cai troieni (trojans), keyloggers (retin parolele si orice alte date pe care le tastati), spyware (spioneaza datele si le exporta catre servere obscure),adware (reclame periculoase, pentru produse interzise care iti afecteaza grav imaginea in ochiii Google), backdoors (se infiltreaza in sistem „prin usa din spate”, in general atunci cand site-ul ori un plugin nu este actualizat), exploits (exploateaza erori de sistem mai putin cunoscute), rootkits (prin packuri/kituri de instalare), dar cel mai cunoscut este malware-ul. Fiecare tip de virus afectează website-ul prin moduri diferite, in functie de interesele atacatorului: pot reține parole, spiona și exporta datele (care contin datele confidentiale ale clientilor), deruta motorul de căutare (va pot afecta vizibilitatea online), îți pot exploata resursele și să ceară răscumpărare, dar cel mai grav, cum e cazul virusului malware, pot provoca pierderi masive în bazele de date (clienti si datele tranzactiilor). Alte prorietati ale unui site nesecurizat si ale virusilor informatici sunt:

  • Poate sabota sesiunea unui utilizator sau a unui computer (MITM – man in the middle of attack);
  • Fura date confidentiale (cum ar fi informatii despre cartile de credit sau conturile de internet banking);
  • Compromite informatiile de conectare ale unui utilizator pe aproape toate site-urile web;
  • Poate face achizitii frauduloase in locul tau;
  • Poate lansa atacurilor DDoS direct de pe IP-ul tau (atacuri menite sa ingreuneze functionarea anumitor instutii guvernamentale ori bancare);
  • Creaza spam – trimite sute de mii de mail-uri de pe IP-ul serverului (site-ul intra in liste internationale de spam, de unde poate fi cu greu scos)
  • Poate incerca sa ridice in clasamentele SEO pentru anumite site-uri: porno / pariuri / medicamente interzise, produse ilegale etc.

Pentru a verifica daca site-ul tau este infectat cu orice gen de malware, poti verifica aici: https://sitecheck.sucuri.net/

Daca site-ul tau este infectat, noi venim in ajutorul tau cu serviciul de devirusare site web.

Sfaturi securizare site

In ziua de astazi atacurile cibernetice sunt in crestere. De la atacuri tip ransomware, la virusi bancari ori care fura informatiile clientilor, toate acestea va pot afecta imaginea in mediul online. Haideti sa vedem o completare a listei de sfaturi pentru securizare dumenavoastra si a clientilor.

  1. Mentenanta site-ului. Daca nu aveti timp, ori nu va pricepeti la adminstrarea corecta si completa a site-ului puteti apela oricand la serviciile noastre pentru mentenanta site web. Un site lasat de capul lui, fara actualizarile de securitate impuse, poate deveni o tinta usoara si pentru un hacker amator.
  2. Dezinstaleaza/sterege fisierele nefolosite. Fisierele vechi care o data ajutau la buna functionarea a site-ului, pot lasa “portite” adanc infiltrate in sistem. O data ce un hacker rau intentionat detecteaza aceasta poarta de intrare care nu a fost „inchisa” prin update-urile de securitate recomandate, integul site poate fi compromis. Toate directoarele care sunt vechi sau nu mai sunt utilizate ar trebui șterse. (Optimizare site-ului ar trebui sa fie un proces lunar) Este foarte posibil ca acestea să nu fie protejate, iar atacatorii ar putea găsi vulnerabilități pentru a accesa site-ul. Se recomandă același lucru pentru fiecare program, plugin, ori tema instalata dar neactualizata sau utilizata, incluzând aplicații PHP vechi precum phpmyadmin, MediaWiki, Joomla si Drupal. Apeland la serviciile noastre de devirusare site, ne vom ocupa de asemena si de dezactivarea programelor inutile, care prezinta riscuri.
  3. Scanati calculatorul pentru virusi. Se poate intampla sa incarcati din greseala chiar dumneavoastra un virus pe site-ul afacerii. De aceea este bine sa aveti o solutie antivirus eficienta, pentru a nu ajuta virusul sa se raspandeasca pe internet. In situatii mai avansate, pe langa devirusarea site-ului, ne putem ocupa prin TeamViewer si de curatarea calculatorului personal de virusi.
  4. Folositi parole puternice. Atunci cand folosti parolele usor de ghicit, un hacker poate folosi un dictionar de astfel de parole si un program automat. O data ce a capatat acces la panoul de adminstrare al site-ului, ori la interfata Cpanel, site-ul poate fi considerat compromis, fiind necesara de multe ori refacerea intregului web design al site-ului. Regula consta in a folosi parole mai lungi sau egale cu 10 caractere, care sa contina numere, simboluri si litere care nu pot fi usor de ghicit de alti utilizatori sau roboti. Poti folosi un generator de parole precum LastPass ori un manager de parole pentru browser.
  5. Back-up-uri automate. Back-up-urile va pot scuti de ceva probleme, asta daca ati detectat problema la timp. De multe ori back-up-ul pe server este pastrat pentru o saptamana ori doua. Asta inseamna ca trebuie sa descoperiti problema la timp, altfel riscati sa va pierdeti toate informatiile, in functie de gravitatea virusului informatic.
  6. Plugin-uri de securitate. Acestea pot detecta si bloca in mod automat eventualele atacuri, precum Brute Force, DDoS, XSS. Acestea nu va pot proteja insa, daca dumneavoastra instalati cu buna stiinta fisiere virusate. Antivirusul poate verifica semnatura fisierului, poate constata ca este un virus, dar in final dumneavoastra sunteti proprietarul site-ului, iar decizia de a activa teme si plugin-uri piratate va apartine. Acei antivirusi instalati pe CMS va pot ajuta partial in procesul de devirusare site, deoarece de multe ori, un malware aduce modificari mult mai adanc in sistem.
  7. Autentificarea in 2 factori. Accesează Wordfence -> Tools, click pe tab-ul Cellphone Sign-in și activează această opțiune pentru toți utilizatorii cu drept de administrator. Această funcție va avertiza prin sms sau email de fiecare dată când se face conectarea la Worpdress de pe un dispozitiv nou.
  8. Recomandarile W3C. Recomandarile celor de la World Wide Web Consortium stabilesc standardele pentru website-uri la nivel international. Daca vei urma aceste recomandări, site-ul tau va fi mai bine construit si va fi de asemenea mult mai accesibil si sigur pentru toata lumea.

Serviciile noastre de devirusare site includ si securizarea acestuia pentru a preveni atacurile viitoare. Contactati-ne pentru a stabili care sunt prioritatile !

Ce cauta un virus la mine pe site ?

Scopul primar al unui virus este sa obtina profit, exploatand gazda prin toate mijloacele posibile. Acesta poate cere rascumparare daca este tip ransomware, poate trimite email-uri tip spam si cu fisiere infectate, ori poate fura informatiile clientilor, incluzand datele despre cardurile  de credit folosite la tranzactiile pe site.

Afisarea de reclame in mod abuziv si redirectionarea catre alte site-uri aduc profit atacatorilor, care vaneaza orice site web care nu este actualizat si intretinut.

Avand in vedere ca rata atacurilor cibernetice este in crestere, va recomandam sa apelati cat mai curand la serviciile noastre de securizare si devirusare site.

securizare site web

Devirusare site – Intrebari si Raspunsuri (FAQ)

Ce înseamna devirusarea website-ului ?

Devirusarea website-ului constă în curățarea bazelor de date care conțin cod malicios (malware) sau mineri de crypto modende. Devirusarea fișierelor infectate cu aceste coduri presupune același proces.

Ne putem ocupa de asemena si de optimizare vitezei de incarcare, prin actualizarea site-ului ca urmare a procesului de devirusare.

Cum imi poate un virus afecta site-ul ?

– va poate scadea reputatia in fata clientilor
– va fi penalizat de Google care nu va mai indexa site-ul in motoarele de cautare
– browser-ele moderne ( Chrome, Firefox ) pot bloca si ele accesul la site

Cum sunt afectati clientii ?

Daca spre exemplu rulati un magazin online, doate datele clientilor, inclusiv datele bancare pot fi expuse unor persoane rau intentionate.

De ce am site-ul virusat ?

Exista mai multe posibilitati:
– ati descarcat si instalat un plugin piratat care executa coduri ascunse
– site-ul a fost hack-uit. Acest lucru se intampla deoarece website-ul nu este actualizat, si nu are un firewall instalat
– un fisier infectat de pe calculatorul personal a fost incarcat pe site
– server-ul pe care aveti gazduirea a fost atacat de persoane rau intentionate. Acest lucru este mai rar intalnit.

Ce tipuri de virusi exista ?

Mai jos vom enumera cateva tipuri de virusi care ataca site-urile:
– Adware – afiseaza reclame intruzive
– Ransomware – cripteaza tot continutul site-ului cerand la schimb o suma de bani rascumparare
– Trojan – hack-erul are acces oricand la site, fara ca administratorul sa stie

In cat timp poate fi devirusat site-ul ?

In functie de complexitate, procesul poate dura de la cateva ore, la cateva zile.

Servicii profesionale - devirusare site

Servicii devirusare site & securizare website
Cere oferta