Ce este un constructor de site-uri web?

Nu aveți abilități de programare, dar doriți, totuși, să porniți un site web? Prima idee care vă vine în minte este: „Poate că ar trebui să urmez un curs online și să învăț ceva design web.” Da. Un curs online, în acest sens, vă va ajuta să câștigați anumite abilități, dar nu veți putea proiecta un site web de la zero in cel mai scurt timp.

De ce nu încercați un constructor de site-uri web?

Dar ce este, mai exact, un constructor de site-uri web? Cu un software de acest tip, puteți crea orice fel de site web chiar dacă nu aveți abilități de programare. Doar alegeți designul și îl personalizați la nevoile dvs.

Probabil că vă întrebați: cum funcționează un site web?

Simplu: obțineți instrumente și șabloane care vă ajută să proiectați un site care să fie profesionist, elegant și utilizabil pe dispozitive. În versiunea sa tipică, funcționează printr-o funcție drag-and-drop. Vom discuta despre această funcție în detaliu.

Care sunt avantajele și dezavantajele utilizării creatoarelor de site-uri ?

Există multiple avantaje în utilizarea unui constructor de site-uri web. Aceste instrumente sunt deosebit de benefice pentru începători, care nu au abilități pentru a dezvolta un site de la zero.

Iată câteva dintre principalele motive pentru a începe utilizarea unui constructor de site-uri:

  • Este ușor de utilizat. Printr-o simplă caracteristică drag and drop, veți include tot ceea ce doriți să aibă pagina. Puteți să le rearanjați pentru a face designul mai atrăgător, din punct de vedere vizual.
  • Nu este nevoie de codificare!
  • Puteți utiliza un șablon prestabilit, care arată deja bine. Dar dacă nu doriți ca site-ul dvs. să arate similar cu unul proiectat de acel șablon, îl puteți personaliza.
  • Utilizarea unui creator de site-uri web este cea mai rapidă modalitate de a proiecta un site și de a-l folosi în cel mai scurt timp.
  • Acesta este cel mai ieftin mod de a proiecta un site web dacă nu aveți abilități de codare. Dacă ar fi să angajați un dezvoltator profesionist, ar trebui să le plătiți cel puțin 100 lei pe oră, în funcție de cerințele lor. Conform informațiilor furnizate de Upwork , designul complet al site-ului personalizat vine cu un cost standard de 150 – 350 lei pe oră.

Are acest tip de software dezavantaje, în comparație cu dezvoltarea web de la zero?

  • Este greu să începi să creezi un site web și să găsești programele potrivite pentru crearea de site -uri web, cu suport pentru clienți foarte bun. În cele mai multe cazuri, va trebui să vă bazați pe tutoriale și forumuri online pentru a depăși anumite dificultăți.
  • Pentru a accesa o gamă completă de funcții, va trebui să investiți într-un plan premium. Acest lucru este, totuși, mai accesibil decât angajarea unui dezvoltator profesionist, dar nu va putea fi gratuit.
  • Chiar dacă puteți personaliza un șablon, tot nu veți primi un design unic 100%.
  • Dacă doriți să prezentați o afacere serioasă, veți avea nevoie de un design de cea mai bună calitate, caracteristici profesionale și codare SEO. Un producător de site-uri drag and drop nu vă va oferi asta.

Dacă acesta este proiectul online început pentru afacerea dvs., veți proceda corect alegând un software fiabil. Dar dacă sunteți mai serioși cu privire la site-ul web, nu veți obține rezultate maxime cu un constructor de site-uri.

Cum funcționează Web Builder?

V-am dat deja o definiție a constructorului de site-uri web, dar cum funcționează, mai exact, programul?

Majoritatea constructorilor vă oferă o selecție excelentă de șabloane. Le puteți personaliza într-o mare măsură, așa că veți evita să proiectați un site care să pară prea asemănător cu altul. Este ușor să înlocuiți imaginile și textul din șablon cu propriul conținut. Trebuie doar să faceți click pe elementul pe care doriți să îl personalizați și să faceți modificările.

Când alegeți șablonul potrivit, construirea site-ului este “floare la ureche”. Prin glisare și fixare, puteți reorganiza elementele paginii pentru a o face să arate unic.

Dacă doriți să îmbunătățiți șablonul, puteți adăuga widgeturi și alte elemente. Dacă proiectați un site de comerț electronic, de exemplu, puteți adăuga un buton “Cumpărați acum” care îl duce pe utilizator în coșul de cumpărături. Puteți adăuga, de asemenea, galerii, butoane de social media, videoclipuri și multe altele.

Când sunteți mulțumit de aspectul designului, puteți publica site-ul. Este atât de ușor.

Tipuri de producători de site-uri web și recenzii ale celor mai buni

Există două tipuri principale de creatori de site-uri:

Creatorii de site-uri online nu impun nevoia de a descărca și instala software pe computer. Acest lucru este convenabil, deoarece puteți lucra pe site de pe diferite dispozitive.

Însă, creatorii de site-uri offline necesită instalarea computerului. Prin definiție, această variantă este utilă, dacă doriți să lucrați la design, chiar dacă sunteți offline. Majoritatea utilizatorilor optează pentru software online, ca opțiune mai convenabilă.

Dar care sunt cei mai buni producători de site-uri pentru 2019? Avem o listă pentru dumneavoastră:

  1. uCoz

Acesta este un constructor de site-uri gratuit cu caracteristici nemaipomenite. Este disponibil în douăsprezece limbi. Șabloanele arată foarte profesional.

Cel mai mare avantaj al acestui instrument este faptul că vă oferă module gata de utilizare. Puteți adăuga albume foto, pagină de întrebări frecvente, blog, forum, catalog de site-uri, videoclipuri și multe altele.

  1. Mozello

Acesta este unul dintre cei mai simpli constructori de site-uri de pe piață. Vă permite să construiți un site multilingv. Planul gratuit vă oferă o stocare limitată de 0,5 GB, ceea ce ar trebui să fie suficient dacă doriți doar să încercați instrumentul. Dacă sunteți gata să vă mutați, puteți alege planul Premium pentru 6 dolari (25 lei) pe lună sau Premium Plus pentru 12 dolari (50 lei) pe lună.

Asistența clienților nu este impresionantă, dar primești o mulțime de tutoriale care ar trebui să răspundă la întrebările tale.

  1. One.com

Din nou, veți obține șabloane excelente și o caracteristică ușoară de drag-and-drop care vă permite să proiectați un site în cel mai scurt timp. Pachetul Starter costă 2,45 dolari (10 lei) pe lună. Vă permite să proiectați până la 5 pagini și să obțineți 25 GB stocare. În plus, site-ul web va avea un certificat SSL și va răspunde la mobil.

Dacă doriți să faceți upgrade la Premium (costă 3,72 dolari sau 15 lei pe lună), veți avea acces la șabloane premium, funcții de backup și restaurare și imagini gratuite. Niciunul dintre aceste planuri nu vă permite să construiți un magazin online.

  1. Jimdo

Acesta este excelent pentru proiectarea unui magazin online. Îl puteți încerca gratuit, dar veți obține doar caracteristicile de bază. Dacă vă place ceea ce vedeți, puteți alege unul dintre cele patru planuri plătite. Planul Unlimited costă 39 dolari (160 lei) pe lună și vă oferă o analiză profesională a proiectării, spațiu nelimitat și suport VIP.

  1. Weebly

Weebly este axat pe proprietarii de afaceri mici ca public țintă. Vă permite să creați un site web simplu, cu un design mobil-receptiv. Dacă aveți unele cunoștințe despre CSS și HTML, puteți regla perfect temele, după cum doriți.

Planul pentru afaceri costă 25 dolari (100 lei) pe lună.

  1. Wix

Wix este unul dintre cei mai populari producători de site-uri web. Conform informațiilor de la Statista, acesta deține 22,61% din cota de piață. Există o versiune gratuită, dar veți beneficia cel mai mult cu planul VIP, care costă 24,50 USD pe lună.

Cum să alegeți un Website Builder de Top

Pentru a alege software-ul care se potrivește nevoilor tale, ar trebui să stabilești mai întâi un buget lunar. Există programe nemaipomenite care costă foarte mulți bani, așa că veți dori, ca mai întâi să vă cunoașteți limitările. Ce constructor vă oferă cea mai mare selecție de caracteristici pentru prețul pe care sunteți dispus să îl plătiți?

Dacă după această evaluare inițială există câteva opțiuni, ar trebui să vă luați în considerare nevoile. Ai nevoie de un magazin online? Poate vrei să creezi un forum sau un blog? Care este cel mai ușor instrument de utilizat?

Cel mai bun lucru despre constructorii de site-uri web este că puteți încerca majoritatea acestora gratuit. Dacă aveți îndoieli cu privire la alegerea finală, experimentați cu puține opțiuni. Vedeți ce vă place și vă va fi mai ușor să vă decideți asupra unui singur program.

Acum, te-am convins să încerci câțiva constructori de site-uri web? Încearcă și poate, cine știe, vei găsi soluția perfectă la problema ta.

Sursa: sitechecker.pro